top of page

Vzorový jídelníček

Doporučený návrh

Tento jídelníček je pouze návrh, který byl sestavený na základě často kladených dotazů. V kreativitě se meze nekladou a můžete si sestavit svůj jídelníček, dle chuti.

Seznam surovin nutných pro všechny

(ideálně když jeden dobrovolník koupí vše, pak se rozpočítá)
jar, utěrka, 2x houbička na mytí nádobí, sůl, pepř, cukr, mléko do kávy, šťáva 2x, vitacity, pivo – lepší třetinkové cca 2 piva/osoba/den, sodovky (perlivá/neperlivá) 1 balení (6ks) pro 2 osoby, toaletní papír cca 2 role/osobu, sirky, 500 g kávy, balení ovocného čaje, balení černého čaje, kečup 2x, hořčice kremžská, hořčice plnotučná, pytle do košů, olej

Na lodích lednička sice je, ale má omezenou kapacitu a doporučujeme kupovat věci, které se nekazí (jen omezené množství másla, salám hlavně lovecký apod.). Pečivo brát jen na první dva dny, poté se dokoupí na místě.

Seznam surovin na jednotlivé dny

Sobota

2 ks řízků/osobu (1 x vepřový + 1 x kuřecí) + bochník chleba pro 6 osob, 2x sklenice nakládaných okurek

Neděle

bochník chleba (balení toastového chleba) stačí pro cca 6 osob, štangle uheráku, 40 dk tvrdého sýra vcelku, 2 balení taveného sýra, 2x paštika, 1x džem, špek, česnek, 2x cibule

1 balení kuskusu pro cca 6 osob, 4x rajče, konzerva nakládané kukuřice, 3x paprika

500g těstovin cca pro 6 osob, guláš doporučujeme http://eshop.expressmenu.cz/dvouporcovky/ (vydrží teplo do 26 stupňů a jedno balení je pro 2 osoby)

Pondělí

2 bábovky pro cca 6 osob

pytlík česnečky/osobu + cca 6 brambor, balení tvrdého sýra, šunka z konzervy, bochník chleba na 6 osob

4 pytlíky rýže na cca 6 osob, 2 hovězí konzervy na 6 osob, balení strouhaného sýra, konzerva hrášku

Úterý

bochník chleba (balení toastového chleba) stačí pro cca 6 osob, štangle uheráku, 40 dk tvrdého sýra vcelku, 2 balení taveného sýra, 2x paštika, 1x džem, špek, česnek, 2x cibule

500g těstovin pro cca 6 osob, šunka z konzervy, balení tvrdého sýra, 2x balení oliv

Bramborová kaše z pytlíku (viz. pokyny na krabici), 2 plátky uzeného na osobu, balení nakládaných okurek

Středa

jeden závin makový, jeden tvarohový a jeden povidlový

4 nožičky párku/osobu, křen, balení nakládaných okurek

1 balení špaget cca pro 4 osoby, 3 rajské protlaky, balení strouhaného sýra

Čtvrtek

bochník chleba (balení toastového chleba) stačí pro cca 6 osob, štangle uheráku, 40 dk tvrdého sýra vcelku, 2 balení taveného sýra, 2x paštika, 1x džem, špek, česnek, 2x cibule

 pytlík zelňačky/osobu, 2-3 klobásy, cca 6 brambor, bochník chleba na cca 6 osob

Pátek

1-2 balení müssli + 2-3 mléka (koupí se v týdnu na místě) nebo 2 vánočky a marmeláda

pytlík čínské polévky/osobu, bochník chleba na cca 6 osob

500g těstovin na cca 6 osob, cca 5 vajec, 2 konzervy šunky, 2ks cibule, balení nakládaných okurek

Poslední dvě doporučení

  • určitě neberte doma zavařené potraviny (nemyslím kompoty, okurky nebo nakládané zelí), ale hotová jídla doma konzervovaná. Na kurzech jachtingu jsme nikdy žádný problém neměli, ale za dvacet praxe jsem řešil na asistenční lince dvě otravy z domácích zavařovaných jídel.

  • alkohol s mírou a nejlépe jen pivo, na kurzu je potřeba dvojnásob udržet jasnou hlavu.

Přejeme Vám dobrou chuť!!!

bottom of page